Natuurlijke vliegenbestrijding

PREVENTIE EN BESTRIJDING VAN PLAAGDIEREN

NATUURLIJKE VLIEGENBESTRIJDING

 

Een toenemend aantal vliegen op boerderijen is een overlast voor de dieren zelf, voor u en uw personeel en natuurlijk omwonenden.

Ottenschot Faunabeheersing is dealer van APPIFLY.
Dit, van oorsprong Franse bedrijf, produceert specifieke nuttige insecten om de vliegenplaag op de boerderijen onder controle te krijgen en te behouden!

Er zijn drie daadkrachtige oplossingen:
APPIFLY
– APPIWASP
TERRAPPI

 

APPIFLY

is in staat om de vliegenpopulatie onder controle te houden in stallen met drijfmest, zonder de hulp van chemicaliën. APPIFLY® bestaat uit roofvliegen van de soort Hydrotaea aenescens (hiervoor Ophyra aenescens) en is de natuurlijke vijand van de huisvlieg, kleine huisvlieg en stalvlieg. De larven van APPIFLY® doen zich te goed aan de larven van de (kleine) huisvlieg en van de stalvlieg. Hiermee helpt de roofvlieg u de vliegenpopulatie onder controle te houden. De roofvliegen zijn gekweekt in laboratorium omstandigheden en zijn vrij van elk pathogeen. Het gebruik van APPIFLY® is veilig voor dier, mens en omgeving.

De volwassen roofvlieg is kleiner dan de stalvlieg en is makkelijk te herkennen door zijn zwarte kleuren en de metaalachtige glans op zijn lichaam. De larven van de roofvlieg zijn bijna identiek aan de larven van de stalvlieg. De volwassen roofvlieg wordt niet aangetrokken door dieren of mensen en veroorzaakt ook geen overlast.

APPIWASP

bestaat uit parasitaire mini wespen die parasiteert op vlieg poppen. Ze zijn effectief in droge omgevingen waar organische materie (stromest) zich ophoopt zoals in de stallen van bijvoorbeeld geiten, paarden, runderen/kalveren op stro, pluimvee etc.
Eenmaal vrijgekomen in de stal leggen de wespen eieren in poppen van vliegen en belemmeren hierdoor de ontwikkeling van de vliegenpopulatie. 
Om effectief te zijn is het belangrijk om vroeg in het seizoen te starten met deze behandeling en gedurende het seizoen een aantal keren moet worden herhaald.

TERRAPPI 

(Macrocheles robustulus) is een bodemroofmijt met een enorme eetlust, een echte veelvraat. Het is zeer effectief in het bestrijden van muggen- en vliegenlarven.  Deze roofmijt kan in een kortere tijd bij problemen effectief zijn.